Wij werken volgens:

Tandartspraktijk het Centrum Gewoon Gaaf!

Kindertandheelkunde

Speciaal voor kids

Onze kindermondhygiënist is gespecialiseerd op het gebied van kindertandheelkunde en heeft al jaren ervaring. Zij richt zich op de wat angstige kinderen, maar bijvoorbeeld ook op kinderen met erg veel gaatjes die nog te jong zijn om uitgebreid behandeld te worden en kinderen met gedragsproblemen. Daarnaast richt ze zich op kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en kinderen met medische problematiek.

Afstemmen op gedrag

Onze kindermondhygiënist heeft een speciale opleiding gevolgd en kan meestal een juiste inschatting maken van het gedrag van het kind. Dat betekent dat er soms op verantwoorde wijze doorgezet moet worden terwijl het kind protesteert waar op een ander moment terughoudendheid geboden is.

Hoe gaat de kindermondhygiënist te werk?

In eerste instantie wil ze weten wat kinderen hebben meegemaakt bij de vorige tandarts of mogelijk in andere medische settingen. Daarnaast wil ze zich graag een beeld vormen van het algemene gedrag van je kind. Vervolgens stelt hij/zij aan de hand van de achtergrondinformatie en de conditie van het gebit een behandelplan op.

Voor kinderen is het belangrijk dat ze stapsgewijs aan de tandheelkundige behandeling kunnen wennen. Vertrouwen winnen speelt daarom een belangrijke rol. Onze kindertandheelkundige zal dan ook duidelijke afspraken maken met de kids en zich aan deze afspraken houden. Ze vertelt  aan het eind van de behandeling altijd wat er de volgende keer te wachten staat

Tandartspraktijk Het Centrum

Openingstijden:

 • maandag
  08:30 - 17:00
 • dinsdag
  08:30 - 17:00
 • woensdag
  08:30 - 17:00
 • donderdag
  08:30 - 17:00
 • vrijdag
  08:30 - 12:00
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Tandartspraktijk Het Centrum
Ireneplein 1
4702 EX , Roosendaal

Contact:

Telefoon: 0165-533717
info@tphetcentrum.nl